Publications

Acum 25 de ani, înființarea primului birou de avocați specializat din Republica Moldova părea a fi un proiect ambițios, care în timp, cu pasiune, muncă și perseverență s-a dezvoltat și consolidat în fiecare zi. 
Ne-am propus să creăm o echipă de profesioniști, care să facă față provocărilor vremii. În trecutul neîndepărtat avocații noștri au ocupat funcții înalte în instituțiile publice din Republica Moldova, precum și poziții importante în organizații internaționale, printre care:
Prim Vice-Premier în Guvernul Republicii Moldova;
Ministru al Justiției;
- 3 Deputați în Parlamentul Republicii Moldova;
- 1 Judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului;
- 2 Judecători la Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova;
- 3 Procurori în cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova;

Totodată, avocații biroului sunt deținători ai diverselor distincții de stat, precum Ordinul Republicii (4), Ordinul Ștefan cel Mare(1), Ordinul Gloria Muncii (2), Ordinul de Onoare (2).
Anual, calitatea serviciilor oferite de avocații biroului, sunt recunoscute pe arena juridică internațională, iar potrivit Chambers & Partners: “Colegii de breaslă afirmă că acest birou asociat de avocați numără printre cei mai talentați juriști în materie de rezoluție a conflictelor din țară. Avocații biroului reprezință atât clienți naționali cât și străini în fața instanțelor naționale și la CEDO. Echipa se specializează în materie de drept comercial, bancar, fiscal, proprietate intelectuală, precum este recunoscută și pentru reprezentarea juridică în cauze penale.”
În prezent, înafară de profesiunea avocațială, 3 dintre membrii biroului se implică cu dăruire în activitatea didactică în calitate de profesori în cadrul Facultății de Drept a Universității Libere Internaționale din Republica Moldova, precum și activează în cadrul Consiliului Științific Consultativ al Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova.
Ne identificăm în abordare cu paradigma statuată de Mircea I. Manolescu în lucrarea să “Arta Avocatului. Șapte prelegeri.”, potrivit căruia avocatul umrează că îmbrace o dublă ipostază, cea de artizan și artist, simultan, or ne-am propus din totdeauna să avem o viziune fundamentată pe etică și confidențialitate, promptitudine, dedicare și transparență, și integritate în relațiile cu clienții, colegii de breaslă și ceilalți actori din domeniul justiției, deopotrivă. 
Odată cu anivestarea a 25 de ani de la înființare, celebrăm și 25 de ani de contribuție la înfăptuirea justiției în Republica Moldova, la care am contribuit cu toții, și prin urmare ținem să împărtășim cu colegii noștri, actori ai justiției, recunoștința, speranța și încrederea că viitorul, imaginea și calitatea actului justiționar ne este intuitu personae.

 

Președinte de onoare BAA «CORECT», Stepan ZGHIBARȚÎ
Șef BAA «CORECT», Nicolae BUZU

 

 

 

Vezi pe facebook